За празника на Севлиево Ути Бъчваров приготви вкусен Северняшки кебап с тиквен качамак
На XVII-тия фестивал Ути сготви пред хилядите събрали се на площад „Свобода“ вкусен Северняшки кебап с тиквен качамак.
За кебапа бяха нужни повече от 70 кг свинско месо, колосалните 15 кг кромид лук и 12 кг гъби. Към тях бяха добавени 5 кг моркови и праз лук, още толкова целина, 5 л олио. Готвачът на България добави и 3 кг масло, още толкова мас, заедно с 10 кг пасирани домати. Вкусотията беше залята с 10 л червено вино и подправена с черен пипер, сол, чесън, магданоз и оставена да къкри няколко часа на бавен огън.
Разнеслият се аромат, обаче бързо накара севлиевци и гостите на града да се завъртят около огромния тиган и търпеливо да надничан час по час кога ще стане готово.
За гарнитурата Ути приготви тиквен качамак. "Тайната е в микса от прясно мляко, много, много масло, картофено пюре, тиквено пюре, пак масло и индийско орехче", издаде Ути Бъчваров.
« назад