11.10.2020
« назад
МАСТЪР ШЕФ АНДРЕ ТОКЕВ ВРЪЧИ НАГРАДИТЕ ЗА ТИКВЕНИ ИЗКУШЕНИЯ
Председателят на асоциацията на готвачите Андре Токев оцени най-добрите тиквени специалитети по време на традиционната надпревара на майсторите-готвачи от региона "ТИКВЕНИ ИЗКУШЕНИЯ".
След като лично опита всичко приготвено от местните майстори, заедно компетентното жури, взе решение кои са най-добрите тиквени специалитети тази година.
Шеф Токев връчи специалните награди в различните категории и в два раздела - любители и професионалисти.
В категория “Баница с тиква” при професионалистите на първо място шеф Токев класира “Кулинар” - Севлиево, на второ “Севлиево плаза”, а на трето - “Хелиос”. Според известния готвач най-добрата печена тиква е в ресторант “Одеса", следван от “Севлиево плаза” и “Кулинар”.
“Роксана Горман” взе първата награда в категория “Други десерти от тиква”, на второ място се класира “Севлиево плаза”, а на трето - ресторант “Одеса”.
В категория “Нетрадиционни ястия и напитки от тиква” най-добре се представи “Севлиево плаза”, следван от “Кулинар” и “Роксана Горман”.
А при карвинга първа награда спечели Божидар Димитров, втора - “Севлиево плаза”, а трета не беше присъдена.
При любителите най-добрата с баница с тиква се оказа тази на Професионална гимназия - Габрово, втори са Сдружене “Път към приключението”, а трети - училището в Сенник и Народно читалище “Климент Охридски”. Най-хубавата любителска печена тиква е тази на “Пенсионерски клуб" - Севлиево, втората награда отиде при Живкови, а третата - в читалището на село Батошево.
В категория “Други десерти от тиква” читалището в Сенник бе класирано на първо място, следвано от Средното училище в Априлци и читалището в Добромирка.
При нетрадиционните ястия и напитки от тиква Живкови отново взеха първа награда, на второ място бяха оценени майсторите от “Пенсионарски клуб" - Севлиево, а читалището в Добромирка се класира на трето място.
При карвинга Ивелина Желева победи безапелационно, втората награда отиде при Димитрина Янкулева, а третата при Емил Чобанов.
« назад