05.11.2012
« назад
Рекордните 233 метра достигна севлиевският тиквеник
Най-дългият тиквеник, който по традиция се приготвя за Празника на тиквата, тази година достигна рекордните 233 метра. За неговото изработване са използвани 105 пакета кори за баница, 80 кг. тиква, 20 л. олио, 20 кг. кристална захар, по един килограм канела и ванилия. Всичко това бе наръсено с 6 кг. пудра захар.
Вкусният тиквеник беше направен от кулинарите в хотелите „Севлиево Плаза”, „Хелиос”,„Одеса”, хотелски комплекс „Тихият кът“ и фирма „Флоринар“ ООД.
Пред очите на севлиевци и гости на града, кулинарният експерт Ути Бъчваров приготви над 300 тиквени вкусотии.
На кулинарната изложба бяха представени невероятно красиви и вкусни тиквени изкушения.
« назад