1 ТОН СУПА РАЗДАДОХА ЗА ПРАЗНИЦИТЕ НА СЕВЛИЕВО
Огромен казан с вкусна тиквена крем супа приготви Ути Бъчваров на XIV празник на тиквата в Севлиево.
А ето и специалната рецепта:
- 200 кг тиква
- 60 кг печена тиква
- 30 кг картофи
- 30 кг лук
- 20 кг праз лук
- 30 кг целина
- 40 л мляко -
- 15 л сметана
- 15 кг масло, овкусено със звезди образен анасон, индийско орехче, канела, карамфил, кардамон, лимонена трева, Джинджър, пипер меланж, дафинов лист;
Супата е подправена с къри и куркума и разбира се любимото черно пиперче. Прибавени са кората и сока на лимони, портокали и лайм. Сервира се с тиквени семки, обърнати на тиган с пушен червен пипер и тиквено олио.
А солта за семките ... е специалнта сол малдон.
Над 3000 порции от най-вкусната гозба бяха раздадени на площад "Свобода" в Севлиево.
С подкрепата на:
IDEAL STANDART, ENEKOD, ДИЛМАНО ДИЛБЕРО, ЕМКА
« назад